18-01-07

GEDICHTENDAG TE GERAARDSBERGEN

Curieusze Poëzie

 

Curieus Geraardsbergen heeft bij het ontwikkelen van zijn projecten “Kiezen voor Kunst”, “Kunst en Koers” en “Home Art” de Geraardsbergse (amateur)dichters steeds zeer van nabij betrokken en hen alle kansen geboden om zich via deze projecten verder te ontwikkelen.

 

Op vraag van hen zetten we bij curieus nu een stap verder. De “Woord”-kunstenaars worden met het project “curieusze poëzie, vertellingen en poëzie op maat” bijzonder in het daglicht gesteld. Het nieuwe project loop in samenwerking met de Stad Geraardsbergen-Dienst Cultuur.

 

Gedurende het ganse jaar 2007 staan een reeks activiteiten geprogrammeerd in het teken van “Poëzie en Proza”.

 

De “gedichtendag“ van donderdag 25 januari 2007 bijt de spits af. Verder komen voorleesmomenten, vertelavonden, wandelingen, koers en poëzie aan bod met als hoogtepunt een poëtische boottocht op de Dender.

 

Met dit nieuwe project willen we de Geraardsbergse dichters ruimschoots aan bod laten komen. Hen de kansen bieden om met hun werk naar het grote (en kleine) Geraardbergse publiek te trekken. Daardoor hun talenten verder te ontwikkelen en verfijnen.

 

Gedichtendag

 

De gedichtendag 2007 staat in het teken van “poëzie en stilte”.

In drukke en lawaaierige tijden, waarin snelheid en zappen de norm zijn, vraagt men op de gedichtendag aandacht voor rust en concentratie. Voor de stilte die onlosmakelijk verbonden is met het gedicht: de stilte die nodig is om klank en betekenis te waarderen; de stilte in het wit tussen de regels en de onvermijdelijke stilte wanneer de betekenis van het gezicht onzegbaar is.

 

De gedichtendag te Geraardsbergen, met de medewerking van Marleen De Smet, Wininna Steenput, Ann Dhaenens, Karel De Pelsmaecker en Maurice Geeroms, heeft plaats op donderdag 25 januari 2007 om 19.30 uur in de zaal “gROOD Verzet”, Markt 15 – Geraardsbergen.

 

De toegang is gratis en iedereen is hartelijk welkom

19:08 Gepost door Ann Dhaenens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.