25-03-09

Parnassos stelt tentoon

Bekijk hier mijn laatste individuele tentoonstelling

Lopende tentoonstelling : van 4 tot 13 april te LIERDE

 gemeentehuis01      gemeentehuis03

 

chris-Peeters

Tijdens de Ronde Van Vlaanderen voor Wielertoeristen op zaterdag 4 april, bracht o.a Vlaams Minister-President Chris Peeters een bezoekje aan Lierde. Verder waren ook Kamervoorzitter Patrick De Wael, Provinciegouverneur Denys, Geert Bourgeois en nog vele anderen welkom in het gemeentehuis van Lierde

Het bestuur en de leden van Kunstkring Parnassos

hebben de eer en het genoegen om u

de tentoonstelling aan te kondigen van

Schilderijen, houtsculpturen, glasstructuren & keramiek

Door Kunstkring PARNASSOS Lierde

Waar :

Gemeentehuis Lierde (Nieuwstraat 19, 9570 Lierde)

Wanneer :

zaterdag 4 en zondag 5 april om 10.30 uur tot 19.00 uur

zaterdag 11, zondag 12 april en maandag 13 april van 14.00 uur tot 19.00 uur

Op weekdagen : tijdens de openingsuren van het gemeentehuis

 

 

 


 

Lopende tentoonstelling : van 3 tot 13 april te Brugge

WielerSportCultuur: unieke Flandrien-foto’s van Stephan Vanfleteren

gecombineerd met prachtige hedendaagse poëzie

Onder de vlag "WielerSportCultuur" maakte gewezen VRT-sportjournalist Louis De Pelsmaeker een fototentoonstelling over het fenomeen van de “Flandrien in de wielersport”. De tentoonstelling combineert de originele fotocollectie van Stephan Vanfleteren met eerder uitgegeven en nieuw werk van bekende Nederlandstalige dichters. Minister Anciaux opent "WielerSportCultuur" op 28 februari in de Gentse Sint-Pietersabdij, net voor de start van de eerste Vlaamse klassieker van het wielerseizoen, de Omloop Het Nieuwsblad. De tentoonstelling loopt er van 28 februari tot 22 maart 2009 in "De wereld van Kina: het Huis (Sint-Pietersplein 14 9000 Gent). In Brugge staat de collectie tijdens de Ronde van Vlaanderen vanaf 3 april tot en met 13 april in het Provinciaal Hof, Grote Markt te Brugge. En van 3 tot 13 september staat alles in het Nederlandse Goes tijden de Internationale Senior Games. De toegang is altijd gratis en er is een begeleidende cataloog.

De collectie omvat 61 foto's van topfotograaf Stephan Vanfleteren en poëzie van 25 dichters. Stephan Vanfleteren belicht met zijn camera alle aspecten van het Vlaamse wielerleven en vereeuwigde onze grootste wielericonen: Rik Van Steenbergen, Briek Schotte, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Herman Van Springel, Roger De Vlaeminck, Johan Museeuw, Sven Nys… Ook de wielerfans, die alles doen om hun verbondenheid met hun idool te tonen, komen aan bod. Het decor voor de meeste foto’s zijn de overbekende plekjes in de Vlaamse Ardennen, waar de mooiste verhalen uit onze wielergeschiedenis zijn geschreven.

Verbazend veel auteurs bespelen in hun werk het thema “wielrennen en de fietser”. Louis De Pelsmaeker selecteerde eerder gepubliceerde en nieuwe gedichten van Vlaamse, Nederlandse en Zuid-Afrikaanse auteurs die naadloos aansluiten bij de visie van Stephan Vanfleteren op de Flandrien en zelfs een nieuwe dimensie geven aan elke foto.

Van de volgende auteurs werden gedichten opgennomen: Frans Babylon, Jan Boerstoel, Hugo Claus, TT Cloete, Patrick Cornillie, Freek de Jonge, Rick De Leeuw, Karel de Pelsemaeker, Marleen Desmet, Ann Dhaenens, Maurice Geeroms, Herman Gorter, Gerrit Komrij, Tom Lanoye, Patricia Lasoen, Hugo Matthysen, Bart Moeyaert, Peter Nijmeijer, Wivina Steenput, Julien Vangansbeke, Ernst van Heerden, Guy van Hoof, Bart Vanreusel, Willie Verheghe, Dimitri Verhulst en Hans Warren

 

 BEKIJK DE PROMOTIEVIDEO

 

Van 4 tot 6 april 2009:
Provinciaal Hof, Brugge, Grote Markt 2, 8000 Brugge
zaterdag 4 en maandag 6 april 2009: publiek toegankelijk van 10 tot 18 uur.
zondag 5 april 2009: publiek toegankelijk van 12 tot 18 uur.

maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur


 Lopende tentoonstelling : van 17 tot 19 april

Ik neem deel aan de REGIONALE EINDTENTOONSTELLING VAN KIEZEN VOOR KUNST met een recente werkje. Het zijn deze keer geen schilderijen. Ik volg sinds 2 jaar GRAFIEK aan de Kunstacademie te Zottegem. U kan nog meer van mijn werken bekijken op de nog lopende tentoonstelling in het OCMW van Lierde.

De 10de editie van dit succesvolle kunstproject biedt amateur-kunstenaars opnieuw een forum aan om zijn of haar talent te tonen.

Via een groepstentoonstelling krijgen de deelnemers de kans om hun werken te tonen aan een groter publiek. De drempel wordt bewust laag gehouden, iedereen die met kunst bezig is kan deelnemen.

Curieus Geraardsbergen staat in voor de organisatie

Deze zal doorgaan op 17, 18 en 19 aprik in het Koetsenhuis St. Adriaansabdij, abdijstraat 10 - Geraardsbergen.

vrijdag 17 april     van 19u00 tot 22u00

zaterdag 18 april   van 14u00 tot 18u00

zondag 19 april     van 10u00 tot 18u00

 

 


  

Lopende tentoonstelling : van 1 december tot 30 april 2009

 Voor de vijfde maal pakt het OCMW-bestuur van Lierde uit met een doorlopende tentoonstelling in de OCMW-raadzaal rond de werken van 2 kunstenaars uit de kunstkring Parnassos : Ann Dhaenens uit Lierde met enkele schilderijen en/of etsen en Suzanne Faut uit Brakel met keramiek.

De tentoonstelling loopt 6 maand en start op donderdag 27 november om 19h30 in de raadzaal van het OCMW in Lierde. 

Ocmw-lierde

De tentoonstelling zal dan vanaf maandag 1 december toegankelijk zijn voor het publiek tijdens de normale openingsuren

Openingsuren : maandag tot vrijdag: van 9 uur tot 12 uur
woensdag: van 18 tot 20 uur.

Bekijk hier het persartikel (aankondiging) (bron PassePartout)

Bekijk hier het persartikel van de Vernissage of lees het cursiefje van Chauffeurken (bron De Beiaard)

 

 

 

21:26 Gepost door Ann Dhaenens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.