16-02-11

Tentoonstelling ter gelegenheid van het openingsweekend van het wielerseizoen

Tentoonstelling ter gelegenheid van het openingsweekend van het wielerseizoen 25 maart

 Wanneer : Vrijdag 25 maart tot zondag 3 april (weekdagen: 10-12 en 13.30 uur, zaterdag 14-18 uur)

Met het openingsweekend van het nieuwe wielerseizoen en de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen verhoogd de koersgekte in de Vlaamse Ardennen.

Ook in Geraardsbergen stijgt de wielerkoorts met het curieus-project “Kunst en Koers, Geraardsbergen in de ban van de koers. Het is een samenwerkingsproject van het Stadsbestuur-Dienst Cultuur, het CC De Abdij, De Stedelijke Bibliotheek, de Stedelijke Kunstacademie, het Verenigd Handelscentrum, WielerSportCultuur en curieus Geraardsbergen.

 

 

Voor deze academische opening zouden graag beroep doen op jullie, onze 5 woordkunstenaars (Marleen De Smet, Wivina Steenput, Ann Dhaenens, Karel De Pelsmemaeker en Maurice Geeroms).

Jullie gedichten die in het “Koers zakboekje” van curieus werden opgenomen, zijn verwerkt in de tentoonstelling “WielerSportCultuur” met de foto’s van Stephan Vanfleteren. Ze zijn ook opgenomen in de officiële catalogus van deze tentoonstelling.

 Meer nog, tgv. Het Belgisch voorzittersschap van de Europese Unie in de tweede helft van 2010, is deze catalogus vertaald - in een beperkte oplage en mag niet verkocht worden – in alle landstalen van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie.

 Stephan Vanfleteren is de bekende sportfotograaf. In 2009 gaf hij een speciale tentoonstelling met geselecteerde werken samen met speciaal uitgekozen poezie. Een van mijn gedichten werd geselecteerd voor deze tentoonstelling.

Van de volgende auteurs werden gedichten opgennomen: Frans Babylon, Jan Boerstoel, Hugo Claus, TT Cloete, Patrick Cornillie, Freek de Jonge, Rick De Leeuw, Karel de Pelsemaeker, Marleen Desmet, Ann Dhaenens, Maurice Geeroms, Herman Gorter, Gerrit Komrij, Tom Lanoye, Patricia Lasoen, Hugo Matthysen, Bart Moeyaert, Peter Nijmeijer, Wivina Steenput, Julien Vangansbeke, Ernst van Heerden, Guy van Hoof, Bart Vanreusel, Willie Verheghe, Dimitri Verhulst en Hans Warren

Meer info over deze tentoonstelling :  Bekijk hier meer info over deze werken

 

De academische opening heeft plaats op vrijdag 25 maart 2011 om 20 uur in het Koetshuis van het CC De Abdij.

22:10 Gepost door Ann Dhaenens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.